Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En annan värld (Min klimatkamp 28/11)

Det kan vara jobbigt att leva i verkligheten. Ibland är det svårare än annars. Som när det pågår en pandemi, eller när någon förlorat ett val, eller när en vän gått bort.

Visst skulle jag också vilja fly till en annan värld, en annan verklighet.

Somliga verkar tro att man kan göra det genom att bete sig som om verkligheten inte finns. Om man julhandlar i butikerna som vanligt så pågår ingen pandemi, om man förnekar valförlusten så har man vunnit. Om man inte förstår att man är dödssjuk kan man planera en alternativ framtid. En där man är odödlig.

Men ingen är odödlig. Livet är ändligt. Verkligheten är här. Det finns ingen annan värld.

Och vi har bara en planet.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-28 21:14



Bookmark and Share


  Burn

Bara så vackert skrivet om så stora frågor.

Och ja, vi har ju bara en planet.

2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP