Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julen en högtid för alla?

1a advent 2020 är här,
känner att julen kommer en mer när,
många håller denna högtid så kär,
så är inte alls fallet här.

Den mycket sorg på axlarna bär
för många har i år mist någon kär,
julens glädje finns ej när de granen klär.
Många onda ord över julen svär.

Jag är ingen språkkonstnär
men känner mig ganska tvär
ja på mig sväller en o annan artär
när jag den sista julkulan på granen trär.

Jag tänker på alla dem som är fjär
på alla dem vars liv är en chimär,
till dem jag nu en bön frambär
till alla er som på gåvor sig livnär,

var säkra på att jag vet vad det innebär,
ni sover ute med hosta ont och ledbesvär,
ja även med för tunna kläder och magbesvär,
allt på grund av andras maktbegär.

Om jag vore en stark mångmiljonär
skulle jag ge er en jul så extraordinär
men tyvärr är jag endast en liten volontär
ja dessutom en fattig sjukpensionär.

Men jag är en buren visionär
och hoppas er hjälp i jul blir humanitär
och julafton blir någotsånär
ja jag vet den blir inte spektakulär










Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 133 gånger
Publicerad 2020-11-29 09:34



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Många har det svårt i jul, många är ensamma och kanske sjuka. Du beskriver en verklighet som tyvärr känns extra svårt för dessa människor vid juletid.
2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP