Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tomtebloss

tomma tramadolkartor här och var
isande folie, vinterstiljte
numera novembervarmt
numrerar snöflingor som vill vara kvar
det vill inte jag

transporterar mig rotlöst, insvept i allvar
jag vill inte
tiden tog all charm

tomma ord inslagna i presentpapper
en studie i idioti, ett ställningskrig
insmorda lögner med prislapp kvar
socker i mun, som snöbollskrig

skyhöga ambitioner, löften av guld
en blytung skuld var allt jag gav

jag tänker tillbaka
men måste gå vidare
det sänker sig en sorg, en obotlig saknad
tänk om vi dör innan vi levt våra liv
vi som blir lidande
ensamma med kaffe och pepparkaka

hon tänder ett tomtebloss
för att pina oss
eller mer troligt för att glömma bort
trodde in i det sista
att vi var av samma sort
det var vi inte
nu är det beaktat förstås

jag sänder en hälsning
till alla er
som förlorat sitt värde i det stenhårda samhället
försök gå vidare
svär en ed
instifta visioner, det uppstår rentvådda tillfällen

nu drar jag vidare
på samma plats
med sliten skinnjacka, mot själslig rensning

vi ses någon gång
i en smutsig trappuppgång
eller en alldeles skimrande solnedgång

gjort är gjort, livet går vidare
för lite tid att sörja en förlist last

vidare i livet
ingen befrias från svidande motgång
eller lidande någon gång
ge mig en chans att ta tillvara på tiden
så ska jag rannsaka
ta mitt ansvar
ge tillbaka
min och din frihet.




Fri vers (Fri form) av Loyche
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-29 10:23



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Yeah! Gillar den.
2020-12-07

  Kajan VIP
Jag tycker om den nakna, uppriktiga ton som texten har. En lägesrapport från både en själ och från ett samhälle. Når fram till mig som läser.
2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Loyche
Loyche