Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Noga räknat

2 x 2 är fyra
det vet ju nästan alla.
Säger man att det blir sex
har man en galen kodex.

3 x 3 är nio
behöver ej bevisas.
Det fastlägges med brio
och kan till och med prisas.

Inom matematiken
kan man lugnt konstatera,
att ända från antiken
fick man det att fungera.

Att våga vara exakt
är en hedervärd gåva.
Att stå för vad man har sagt,
en gåva värd att lova.

En Haiku:
Marsmänniskorna
riskerar skämt i omlopp
den första april




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-29 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström