Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


den jag är också utan makt

 

barken omsluter trädet

som en mantel av guld

speglande bort solens

brännmärken

 

hudlös står mot skinn på näsan 

 

magiskt att funktion ändå kvarstår

 

synen hörseln insikten

sinneskavalkaden

 

bereder för det rum kodex utgör

 

omvandlar osynlighet maktlöshet

till ett nytt medvetet tillstånd var ur

omständigheterna icke bero ... ... ...

 

utanförskapet icke utanförskap

identiteten makten ur vilken 

vekligheten också är ett med människan

 

 

identifikationen anpassningen är 

anpassningsbar och icke underkastad

 

där ur skapandet föds

en konstnärs förmåga

visar sitt resultat, akten

dramen, poesin, skalden

fotot, skulpturen, konstverket

hantverkskunnigheten

skickligheten i sin konst

briljerar och manifesterar

 

konsten föds

musiken blir till

 

exisistens bortom referens

finnas till förutan bekräftelsen

i sitt eget konstnärliga uttryck 

 

likaså nyttoplaggen dekoreras

sy, sticka, väva är att skapa

texilkonsten broderar sanning

med sin röda tråd, jag finns till

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-11-29 10:48



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

WOW

Solstrålen i sin fulla kraft!!!

<3<3<3


Tack!

2020-11-29

    ej medlem längre
Härligt och livfullt skriver du om skapandet och hur nära sammanbundet kreativitet och identitet är. Inspirerande!
2020-11-29

    Lena Staaf VIP
En lovsång till skapandet och till känslan att njuta av det som skapats.
2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP