Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Styrketårar.


Syster sorg


Världen är nådelös och otäck,
all denna tragedi.
Förutse din förlust.

Gråt tyst, i hemlighet,
dölj dina tårar
och vänj dig så vid ditt kors.

Ensam sorg kan förädla oss.
Hon är bara storslagen och ren.

Lär dig sedan att älska henne,
att vara din musa, när du är ensam kvar
och lägg de sista gröna lagren på din panna.

Hon kommer att skickas från himlen.
Det serafiska språk som hon talar,
borde du lära dig.

För hon kan inte prata med någon annan
i din dagliga trafik när du tar emot henne
för att ersätta din brud.

Be ödmjukt till Gud, så att hon ock kan vara
en konstant, vänlig följeslagare vid din sida.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 300 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-11-29 16:10



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Trösterikt trots allt
Om en "känsla alla"
Bär?
2020-12-01

    Lena Söderkvist VIP
Ja, visst är sorgen alltid något personligt. Den är på så sätt oöversättlig och måste upplevas för att bli förstådd. Vackra rader.
2020-11-30

  Ulf Carlsson VIP
Poesi är i bästa fall ett serafiskt språk! I denna dikt med sin vackra titel men också något ojämna struktur anas ett tidlöst budskap mellan himmel och jord. Sorgen är en del av lyckan.
2020-11-29

  Kajan VIP
Upplever texten som en maning att sätta sig över det jordiska lidandet; att lidande (i bästa fall) kan skänka fasthet; lyfta blicken och se, bortom. Texten har en skönhet.
2020-11-29

  AiA Maria den fria

O dina blå ”Styrketårar” lyser kraftfull SOL!

Tack!
2020-11-29

  AiA Maria den fria

Sinnligt
Hisnande
Förunderligt
Ödmjukt
Vackert


Tack!
2020-11-29

  WyS VIP
Om att bejaka själen som visar oss vägen mot ljuset.
Tänkte på Arja S "Jag vill tacka livet"!
2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen