Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Och jag vill veta vad hon tänker under sin lugg.


Hon är konstnär


Så detaljer ligger henne varmt om hjärtat
Och jag vill att hon målar av mig
Mitt porträtt
Utan täckmantel. Som fan art
att vi blir varandras Zorn
Varandras impulsköp, öga mot öga

 


“I want you to draw me like one of your french girls”

 


Och hon har ett väderfenomen i sin palett.
Så det betyder alltså att hon har solen
i ryggen och tittar på akvarellen i skyn.
Hon målar med en kisande handgest.
Så det betyder att hon kan röra mig till tårar.
Även få mig att fnissa åt syfilis.
Regnbågen är vårt HDMI när vi glor på Netflix



Och så undrar jag vad hon ser i mig?
Medan hon koncentrerar sig.
Om jag rodnar, gör hon mig då
rättvisa i akryl eller olja?
Åmar hon också på duken....
när hon målar mina kinder, ytliga blodkärl,
rosiga?

 

Jag är en hysterisk rea.
Mitt hjärta en gatupratare utanför butiken.
Du får mig i 50 tum.
Jag finns att streama till Chromecast
Bär hem mig i en miljömedveten påse
en Black friday eller Cyber Monday
Kluddra på mig med kladdkritor

 

Känner du också regnbågen i dina vener
och artärer när vi hickar hand i hand?
Jag är hänförd.
Och hon är konstnär.
Och jag vill finnas i hennes kisande blick
när hon drejar mina konturer som lera

 

Hänga i hennes ateljé

 


På en utställning
där hon bekänner
sin personliga touch för mig...




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-11-29 23:22



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
tänk om konstnärsnämndens jury inför mina bilder ville känna sig som dig som dig till våren. jag har sökt på oljor. och det är jag inte speciellt stark på.
2020-11-30

  BenGust VIP
Epitetet Personligt kommer väl tiil pass.
Utan täckmantel och skyddsnät tar du dig an konstnärens eventuella blick för
detaljer hos dig själv. Snyggt.
2020-11-30

  Ola Rydberg
Den här var fylld med smarta och fantastiska ord
2020-11-30

    ej medlem längre
Du har levandegjort konstnären inuti dig. Intressant!
2020-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP