Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Historien är kanske inte helt sann. Stdaden kan ha varit Hull, men åh andra sidan kasnke det bara var en dörröppnare som lagt på hullet. I en av de där många kuststäderna som landet har sååå många av. Det är väl en ö?


En nästan sann skröna




'Gööös sööör, what in Earth, are you doing?'
Skall ha varit ursprunget till varför en person boende i
England talar som en fisförnäm person.

Det skall ha varit en butler som råkade prata
just på det viset och så spred det sig inom den engelska
aristokratin.

Att så talar till och med de som stå i tjänst och sold
i detta land. Då vore det väl själva 'attan' om icke också 'vi'
talade som om vi behövde gå på toa och bajsa.

Om dagen var en tisdag eller en fredag, tvista ännu
människor om. I Sverige alltså. Medan människor
i engelska filmer, visserligen kan höras bryta

på litet olika dialekter, men i mer seriösa sammanhang,
hör du dem säga saker som låter ungefär
som 'Göööös, söööör. What in Earth, are you doing?'

Landet brukar inte
beskrivas som
'en ö omgiven av öar'.

Boende i England
sägs ogilla resande.
De reser så
sällan, på sig.

(Om bilden.
Det är nog natten som förbereder
sig på att busa,
göra inbrott i mera verkligheten.)




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 166 gånger
Publicerad 2020-11-29 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP