Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Signe: - Vatten upp till fotknölarna, tack.

Dags att lägga till ett budord:

"Ta hand om din egna skit så må du leva länge på Jorden."

 

Är urirriterad på alla fimpar jag ser, och ledsen att unga tjejer slänger nonchalant bort colaburken, som om ingen tanke farit igenom deras huvuden, om kommande arv och framtid. Varje enskild människas handling räknas i det globala perspektivet.

Avslutar med ett minne, ett annat perspektiv, från ålderdomhemmet jag jobbade på som ung vuxen:

- Signe, ska du inte ha mer vatten i badkaret?

- Nej, tio centimeter räcker, förstår du. Jag spar sötvatten för kommande generationer.


En annan som fattat galoppen är Greta Tunberg. Hon har förstått den enskilda individens betydelse för miljön. Tack Signe! Tack Greta! 

 

 




Fri vers (Fri form) av Sanna i badet VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-29 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP