Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att hålla sig på jorden (Min klimatkamp 29/11)

Apropå gårdagens funderingar kring människors tendens att vilja fly;

jag tänker på hur mycket tid, energi, kunskap och pengar vissa satsar på att skapa teknik som kan ta människor till andra planeter. I stället för att lägga ner tid, energi, kunskap och pengar på att behålla den planet vi har beboelig.

Och hur mycket tid, energi osv vissa lägger ner på att försöka få kontakt med det övernaturliga och kommunicera med de döda. I stället för att göra allt för att försöka förstå de levande människorna som befinner sig här och nu.

Varför försöka resa till t ex Mars, och försöka kolonisera en annan planet, något som har mycket små möjligheter att lyckas, när vi redan har en planet som vi vet att människor kan leva på?

Och varför försöka kommunicera med döda, när chansen att det ska lyckas är försumbar? När vi har så oerhört mycket mer att vinna genom att kommunicera med varandra medan vi lever? Där möjligheten att nå fram är så mycket större?

Varför är det så svårt att hålla sig på jorden?




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-29 21:34



Bookmark and Share


  Burn

Så jävla bra!

2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP