Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspirerad av dansk-amerikanen Peter Blegvads låt "Always be New to Me" (1985).


Nyhetens behag


Jag skulle vilja erbjuda dig något ikväll:
En dyrbar, omslagen vacker sång.

En egen melodi, såsom med ett nytt ljud,
liksom du är ny för mig dagligen;
en givande, full och ren form.

Nu sitter jag alltför länge
och kämpar med klibbigt tänkande
som fortfarande fryser.

Jag skjuter en trög penna
över ett dammigt, gulvitt papper
och ser skriften flyta iväg:

Ett fartyg, svaga stormiga havsspår.
Mitt hjärta och min körtel,
men jag försakar dem.

Ty bara droppen i havet skiljer sig
från detaljerade, gamla formler.

Dagen går sönder,
och jag står tomhänt framför dig.

Jag har inget mer att ge dig,
bara jag själv: från nu till min grav.

--

Peter Blegvad - Always Be New To Me




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 329 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-30 11:32



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
”Ty bara droppen i havet skiljer sig från detaljerade, gamla formler”

...så
vackert...


Tack!
2020-12-01

  Ulf Carlsson VIP
Klagovisorna 3:23.
"Herrens nåd är var morgon ny" Lina Sandell)
2020-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen