Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trädet kan inte vada ut i vattnet.


Trädet på stranden


Jag kan inte nå dig
men vinkar gärna åt dig
Armen som sträcks
saknar fingrar att gripa med

Allt stannar säkert
och suktande här ovan
Vågorna välvs
vem är jag att söka fånga dem

Veden som lossnar, saltet som bleker
vinden som vänder
och mojnar till bris
förnöjer de levande döda

Där finns ett under
en oupphörlig förstulenhet
Det serena blandas
med ojämnheter vid brynet

Kanske ser du mig också
och vinkar gärna åt mig
men tvekar som alla tvekar
vetandes stunden tar slut.



28/6 2020




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-30 15:28



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Berörande och vemodigt!
2020-11-30

  SatansSon VIP
trädet var säkert lesset. men grönskade iaf då.
2020-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP