Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårnatt, oläklig

Jorden brer ut sig under oss
ruskar på fällen av långgräs
och cypressernas avlagda skuggor
där människors drömmar rör sig
bland krumma stammar, stillsamma rovdjur
tuggar stänglar av löjtnantshjärta
i utkanten av det synliga

vi anlände till dessa stängda städer
passerade som vålnader i ankomsthallens dunkel
med en doft av vissnat älggräs
och fjolårslöv i håret –
snart är vi inget annat än regn
lätta droppar mot grönskan,
klornas snitt genom den nyvända mullen




Fri vers av Grävling
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-30 18:17



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En känsla av förgänglighet.
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling