Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk dig en symfoniorkester

Tänk dig en symfoniorkester som saknar instrument
som saknar en lokal att repetera
som inte tillåts att sjunga
eller markera en rytm med händer eller fötter

Tänk dig att musiken blev en administrativ produkt
formad av politiker, tjänstemän, ekonomer och chefer
Tänk dig att musiken skapades ur betänkanden
rationaliseringar, effektiviseringar och kompromisser

Tänk dig att tempot i musiken ständigt ökar
kostnaden att producera ständigt minskar
ackorden och harmonierna förenklas
så att ingen tog anstöt eller nändes reagera

Då får du en bild av den slaktare
som tassar omkring med tysta filttofflor
som förvandlar människor till klienter
och socialarbetare till byråkrater




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-01 03:10



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Briljant kritik av nyliberalismen som "förförelse-förstörelse-apparat"
2020-12-01

  Solstrale VIP
Bra reflektion och liknelse...

Men tänk er att konstnärer världen över blir kända först efter sin död och då betalas miljoner för deras verk. Tänk er då hur det är för de barn som aldrig blir hörda, först efter sin död kommer sanningen fram...
2020-12-01

    Lena Staaf VIP
Ännu en talande bild av socialtjänsten. Och även för andra delar av den offentliga sektorn som äldreomsorg och skolan.
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP