Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sminkspegeln

Långpromenad på catwalken.
Uppfriskande.
För stora skor klapprar.
Sotig make up och blick av död.
Uttryckslöst.
Nonchalanta poser.
Ryckigt.
Sorlande, porlande, människorna
och deras champagne.
Svart.
Designer koketterar.
Smicker och avundsjuka i en härlig älskog.
Beundran och avsmak och teatermasken är på.
När strålkastarljusen slocknat, så även modellerna.
Men mot den glamourösa festen nästa.
Suck.
Komplimangerna haglar över dem själva.
Sminkspegeln får sig en slängkyss.
Och?
Vad som händer sedan. Vad vet jag?
Kanske limousinen tar dem mot stjärnorna.
Där de tävlande tindrar ikapp.
Som sagt, vad vet jag.
Själv sitter jag med nattlinne och ska sminka av mig.
I säng före klockan 22.00. Japp. That' s me.
Kanske skriva en dikt eller två. Kanske skapa något.
Så vad som händer i världen där ute. På en catwalk med modellernas sotiga make up vet jag egentligen inte ett dugg om. Men man får väl fantisera.
Och fantasierna följer med mig till sängen.
Där tar jag av mig teatermasken och när strålkastarljusen slocknar kastar jag en slängkyss mot sminkspegeln.
Gnuggar bort resterna av mascaran som envist sitter fast.
Men vad gör det när jag somnar i min ensamhet, men samtidigt jag färdas i min limousin med svarta rutor.
När jag kliver ut flockas beundrarna omkring mig. Och jag njuter. Men när jag tar fram min penna att skriva autografer försvinner beundrarna och rusar mot limousinen bakom min. Där kliver catwalk modellerna ut. I sina för stora högklackade skor och stjäl showen. Min show.
Jag kastar mig in i limousinen. Förbannad. Jag blänger till mot chaufförens backspegel. Mot mig tittar en sotig make up med blick av död.
Jag rycker till och vaknar. Skum dröm. Verkligen.
Jag kliver upp ur sängen med högklackade skor. Sätter mig vid sminkbordet. Beundrar det jag ser. Men overkligheten sätter sina klor i mig.
River och klöser. Jag reser mig och går därifrån. Idag ska den inte vinna över mig.
Jag tar en långpromenad på catwalken.
Uppfriskande.




Prosa (Novell) av Black raven VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-01 06:33



Bookmark and Share


  Horace
tänk om verkligheten
drömmer dina steg
och dina vackra
vilda katter
ugglor

och
du då
är mer än
fri och verklig
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP