Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(Un altro giorno)


Attendendum I

 

Hängivelsen

försakelsernas scenografiska sortier

det som skälver och tar tid

som kvarlevandets sträckta flockar

asymmetriska gensvar

över förrymda åkermarker

En stundomsinnad allhet

som ändå mildögt

likt livets namnlösa skugga bär bud

om oss, om allt

om stjärnornas vagga

 

Kanske är varat en viskning

en sparv, en sollyst sten, ett regntungt blad

en brinnande natt ristad i havet

ett plåstrat fragment av en dröm

ett avtryck av någon vars år smyckats av masker

Långt bortom Piazza Duomo

där döda skuggor oavbrutet passerar

finns trösten , sparsamheten , bouganvillean

formlösa säsonger

ett annat imorgon...




Fri vers av Domenico VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-12-01 09:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Alltid oväntat, alltid sällsamt vackert och stort att få se världen genom dina ögon, som här mästerligt tecknat växer dagen i natten och en evig pendling mellan mörker och ljus. Jag fastnar för hur du så självklart lyckas teckna skuggorna som gestaltningar av både liv och död. För det är väl så tillvaron är, både full av mörker och ljus som existerar i nära samklang med varandra.
2020-12-02

  Bjarne Nordbö
Det är en njutning. Att följa dina ord. Som gör att det händer något när jag läser. Tack för att du fortfarande delar här. Som tupp i hönsgården. Mvh. Peace.
2020-12-01

  Kajan VIP
Storslagen poesi där livets hela spektrum ryms; ögonblicket och det vidare perspektivet i samklang.
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP