Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bli till is

Blåsten störtar fladdrande mot fönstret
förkolnade vingar som stryker mot glas
och alla dessa skogar är samma skog
alla dessa hus som darrar vid vinden

dessa väggar, en växande flamma
runt barnteckningar med sotiga hörn
och minnet av hur vaxljus smakar

och någonstans kommer vi att övergå
i snöblek aska, allt som skulle lämnas
till lågorna som brister under huden
och ansiktet hettande av köld,

utanför väggarna
längs landsvägens sträckning vid sjön
leder skorrande steg, hjälplösa som vatten




Fri vers av Grävling
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-01 12:11



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Inte en "sprängd sonett" i Erik Lindegrens stil men väl en fjortonrading, egenhändigt komponerad som en tidlös stämningsbild av ett tidlöst landskap med en själens och kroppens vintervila framför kakelugnsluckan.
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling