Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Troféer

Poeterna bär ditt namn
i en korg flätad av fjädrar

en bädd av dun och kåda
och koagulerad gråt
som sandkorn blir till pärlor
eller sår

och döden, en berusad uggla
vars klor fumligt griper efter skogsmöss

blodet i deras pälsar,
sött och starkt som glödgat vin




Fri vers av Grävling
Läst 145 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-01 15:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så kraftfullt och effektfullt!
2020-12-01

    Tommy M
En dikt som inte bara är starkt ordmåleri utan som tål att läsas och upplevas flera gånger!
2020-12-01

    Lena Staaf VIP
Stark bild, den där om ugglan. Döden missar ju ibland, den famlar.
2020-12-01

  Nanna X
Döden som berusad uggla var en tänkvärd metafor. Ugglan är ju vis av naturen, men kanske måste hon berusa sig för att döda?
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling