Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lågan flämtar till och somnar

 

månens spegelrund min nattbelysning

mörkerbländad jag

alla mina sagda ord

svagt putsade av bleknattsklotet

leker mina honungslena hjortrongyllene

kära söta vackra ord

rop från självbedragna mellangärdet

om ouppnåelig dialog med urkraftsrösten

drömmer under sammetsmanteln

jämför utanför gemenskap

nätterna förbrännande

bildar  iskall tystnad

 

diafragmat mitt

studsar bollande talar för sig själv

överröstar lyssnandet med jinglars envishet

önskar smälta in kopielik

leva vilsamt tanketomt

istället sår jag rastlöshet

i spegeldrömmars balsal

den endast ante mig

den vaga väg rakt in i snöfalls vimmel

lägger örat till min oro

kraftkälla inuti

andning uppfinner innanför

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-01 17:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Under vargtimmen kommer man så mycket närmare sin oro och undran.
2020-12-01

  Eva Langrath VIP
En text som berör mig.
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg