Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Julie i sken av mognad

 

en styrka sågs smyga förbi kanten

och skymta fram likt en matt siluett 

av en skugga 

 

hennes händer kan inte avgöra formen 

någonstans bor styrkan alla talar om

som ärligt talat aldrig på allvar upplevts 

 

här i tveksamhetens torn sägs människor 

skåda utsikten. Den milsvida. 

 

saknar dig varje dag när lampan 

släcks och har nog ärligt talat gjort 

sedan jag bröt med dig. 

är mitt liv. De hungriga drömmer mat 

och Julie drömmer dig när tystnadens 

täcke dras på. Där i väntan innan ljus 

släcks tassar psykets inre rum fram 

längs tiljornas spröda livsform 

 

min fot. Som höjdes då. Aldrig mer 

likt då. 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-02 00:23



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Å denna saknad som aldrig riktigt ger sig av.....de sista två raderna så fulla av det saknaden handlar om...."min fot. Som höjdes då. Aldrig mer
likt då".
2020-12-02
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP