Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Samtalet hos psykologen


hon såg granskande på paret som satt framför henne
den äldre mannen uppklädd med tangorabatt och grå Borsaslino på svaj, valmanikyrerade naglar, fastslog hon efter en granskning. Den unga kvinnan utan makeup, otvättat hår och var har hon hittat kläderna en basar? hon ryste och suckade inombords, ännu en utsliten kvinna, dessutom mycket yngre än bocken som satt i stolen bredvid. Vad hade fått henne att gifta sig med en sådan ..xx förstöra sitt liv på en blodsugare och föder honom tre barn dessutom !
Och i desperationen inte ser någon annan utväg än rådgivning, en sista utväg sade hon gråtande i telefonen, när hon bokade tid för samtalet, som de hade genomfört för tre veckor sedan.

Resolut pekade hon på mannen och visade honom till dörren längre ner i korridoren. Samtalsrummet var ljudisolerat och det hade visat sig behövas vid ett otal tillfällen. Kollegorna som arbetade på samma byrå hade för tillfället inga besök, deras dörrar stod öppna och de kastade en nyfiken blick på paret då de passerade.

Väl inkomna i samtalsrummet slog hon sig ner i kontorssolen och den fete mannen slog sig ner i besöksstolen. Han försökte sig på ett inställsamt flin, men det dog snabbt av den iskalla blick han fick från henne.
- Herr x jag ger er inget val, har redan talat med er hustru och om ert leverne. Vi har privatdetektiver knutna till vår byrå, som gör efterforskningar för vår räkning ,då behov finnes. Och vi har även fått bildbevis som kommer att bli stöd för er hustrus krav på ekonomisk ersättning för henne och era barn. Dessutom måste ni skaffa er en annan bostad. Er hustru har packat ert pick och pack och det står här på kontoret. Vi har ombesörjt att låset till bostaden är utbytt. Ni har därmed er frihet att förlusta er med det otal kvinnor ni har behov av. Ni lägger enorma summor på olika presenter till era mätresser, det kommer ni inte längre kunna göra, för män av er sort måste köpa sig till kärlek.
Ni såg aldrig blomman ni hade i er vård och gödslade den inte, den har vissnat ner och hon föraktar er för allt vad ni står för.
Hon berättade även att ni ansåg hon inte är het nog. Vad väntar ni er efter att hon fött tre barn, ett varje år. Vad förstår en man som ni om kvinnor egentligen? De är enbart en förbrukningsvara! Det kommer att ta år före hon reser sig, dessutom behöver hon genomgå en operation efter alla barnfödslar, med alla bristningar!
Om jag kunde förstå varför unga kvinnor gängar sig med sega gubbar? Hur kan de fånga en fjäril i flykt? Visst kan jag förstå en del känner fadersgestalten, hon fnös. Ni är verkligen en kvarleva från Antiken, i dag är relationer mera gränslösa, det kommer ni att tvingas lära er när ni inte längre har en städerska hemma !

Fri vers av the wildcat VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2020-12-02 11:02Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP