Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Budkavlen

Öde ekande värld
Öde liggande härad
Till sorl från skyn
där sotens vingar slå
går varsel i korpars mål
och inom skräcklyckt dörr
spörjs fasans frö till sådd
"Vem leva skall? Vem dö skall få?"

Värkars väsen vände mig vaken,
ord och en världstid som ömsat skinn,
en våg skall komma och sen den sjunde

Jord bad i vemod sin moder
"Mor Natt, blås med vind bort stjärnor,
jag önskar människoåldern dra lärdom av
eget högmods endast egna skuld
Mor, jag önskar det vore vett nog att se,
ett återtag av markens lån
Mor, jag önskar vad jag ej velat veta osått
och dem en mörkerskräck skådare
av gengångare får"
Och dotter till Natt
gavs ljus av mörker
och mörker är gryningstid för Jord




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-02 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP