Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den hängivne författaren!

När den hängivne författaren går in i den andra
andningen tar han några sista djupa andetag
på den stinkande cigaretten
Rök som han sen sväljer ned med det sista i whiskeyglaset
Och det för att i nästa sekund skriva ner några tankar
som han har i sitt huvud just då
Tankar som han bara måste få ur sig
För han kan inte hålla dem fångna så mycket längre inom
sig då orden hans bara måste få komma ut i etern
Så han håller på att skriva en bok där alla hans galna
tankar finns nedskrivna sida efter sida, rad efter rad
Jo, han är full med olika fantasier och konstellationer
som han hoppas ska få andra människor att känna
stimulans när de själva blir speglade i orden
Precis som hans senaste utgivna bok gjorde
När vi alla dansar runt jorden

När den hängivne författaren går in i den tredje
andningen börjar han att se dubbelt då han har suttit där
allt för länge med sitt skrivande
Det är då som han inser att det nog bäst att han går till
soffan sin och vilar ut sig en liten stund innan han
fortsätter sitt skrivande...

Ken Cassel
2/12-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 131 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-02 12:29



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Det går bra utan cigg och whiskey också, men vila måste man mellan varven
2020-12-02

    ej medlem längre
Rolig text. Den väcker något muntert. Förresten, det stavas konstellationer.
2020-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel