Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad vi skulle ta med oss

Våra handavtryck i mossan
gnistrande av frost

kroppen broderad som en gobeläng,
en jaktscen eller en svandamm
reser sig / ur marornas dävna reden

hjortarnas horn
mot nyisens orörliga yta

där vattenskimret
kläcks
som en ödleunge
/ och genom stadsdungarna, lyktljus
grenarna som avhuggna händer
mellan molnens eggar

och känselminnet av ditt ansikte –
allt som inte gått förlorat

genom snön går stjälkar av månljus
famnar av kråkbärsris
brinnande ljung




Fri vers av Grävling
Läst 194 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-02 14:12



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Enastående naturpoesi
2020-12-03

  Larz Gustafsson VIP
Nu går tanken till min favoritpoet Ferlin...

2020-12-02

  Androiden VIP
den här var riktigt fin.
2020-12-02

  Solstrale VIP
Absolution... Bringaren svingas med ordens krismatiska symboler i en perfekt krans, av kråkbärsriset som krona... Ljuset i minnet du bär fram, händerna som tecknar detta till oss läsare ned! Mirakulöst bra!
2020-12-02

  Lottie Ålhed VIP
Dikten rör sig från gölarna upp mot molnen och ner med månljusets strålar ner i den brinnande ljungen.
Mycket vackert frostigt landskap .Fint.
2020-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling