Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


2020 adventskalender 3 december

 

"Jul i Juleå"...

nu var två lite vilsna individer snart på väg att mötas... var och en kunde inte ana denna bana de skulle in i... självklart väckte det känslor att vara en tomte med inre stress... hur hinna med allt och klara hålla humöret på topp... hur finner en jultomte julstämning som tycktes som bortblåst... men också vad gör en ängel långt hemifrån utan sin mamma... vad var det som egentligen skulle ske med dem var och en... eller finns det ögonblick där det redan är förutbestämt att livet skall vända... denna spricka i världen där tiden tycks menad för just ett sådant möte... var detta nu på väg att bli ett sådant ögonblick... ja ni anar nog vad som för samman individer trevande i mörkret... just ja... ljus...

 

det började bli riktigt beckmörkt och tomten hade glömt sin lykta... och hade börjat att se dåligt på gamla dar... men längre in i skogen kunde han se ett ljus... han misstog detta för sitt eget hem och började lite disträ vandra mot det... tomten hade famnen fylld av småpinnar i olika längder med lite lav på... han hade tänkt ut att göra en konformad lampskärm som smalnade av rejält mot toppen... på toppen skulle han sedan sätta en ullboll så det hela liknade en tomteluva... medan han gick där och planerade i sitt huvud gick han rätt in i ängeln... de blev båda skrämda och sprang åt varsit håll... sedan satt de som förstenade av skräck... de tröck i mörkret... men gömma sig kunde inte ängeln... därför att ängeln hon var självlysande förstås... ängeln hon skakade och frös... tomten han satt i mörkret och ojade sig... nu var goda råd dyra... ängeln och tomten visste inte till sig av förskräckelse... hur skulle det här  sluta...

 

fortsättning följer i morgon dag...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-12-03 08:05



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Ljus finns :)


Tack!

<3<3<3
2020-12-04

    ej medlem längre
Underbart!!
2020-12-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ljuset gick fram...
De ej varandra fann...
Vi väntar minsann...
Om hon eller han...
Når varann...

2020-12-04

    Lena Staaf VIP
Här hittar du nya cliffhangers för varje avsnitt. Spännande fortsättning följer.
2020-12-03

  Evelyn Falk Möller VIP
Helt enkelt Underbar fortsättning på denna magiska saga...... Spänningen är olidlig.....
2020-12-03

  Kajan VIP
Spännande att följa hur den här otroliga historien vecklar ut sig alltmer!
2020-12-03

  Maria Sundelin VIP
Småmysig och rolig
2020-12-03

  Öknens Ros VIP
Ett sällsamt möte, en tomte och en ängel, vad ska hända?
2020-12-03

  Sparvögat VIP
Ett spännande möte i mörkret...
2020-12-03

  Nanna X
Ett möte med komplikationer. Tröck var ett roligt ord, förmodar att det är detsamma som tryckte?
2020-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP