Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När stundom minnen från förfluten tid blir föremål för och berörs i kommunikationen ... väcks inspirationen till det jag minnas vill ... - Idag 2020 kvarstår mening och innebörd men utvecklad till en prolog till mitt liv idag ...


Är det någon som sig bryr ...

... om vad som händer
innan ännu en dag gryr?

Det är det nog ingen som vet
med fullständig säkerhet

Natten må ha varit svår
Speciellt minnet 
av känslan inom
jag fick
när jag smekte ditt hår

Mången dag
har sedan dess grytt
under de år som 
hastigt flytt

Jämväl 
var natt 
som gångna 
gryningar föregått
varit nog så svår

Inom mig 
känner jag den tår
jag hållit tillbaka
under alla dessa år

till minnet av den dig
som en gång var ämnad för mig

Var gång du åter 
berör mina sinnen
om än blott 
genom
mina kvarvarande minnen ...

... min själ 
i det tysta inom gråter
vilket får mig att känna
hur svårt det är för mig
att förlikas med
hur nödvändigt det är
att jag livet förlåter
för att ha tagit dig ifrån mig

 Trots alla dessa år
som hunnit passera förbi
genom den tid
som nu förflutit i mitt liv
All dessa förlorade ögonblick
och underbara stunder
som ännu hade kunna fått förbli
upplevda av det som en gång var vi ...

... det känns som vore det igår

Tåren jag håller tillbaka inom mig
bär min sorg och längtan efter dig

Ty även om du är borta ur mitt liv
lever din själ kvar här hos mig
genom de minnen jag vårdar 
ömt inom mig av dig,
min en gång så 
innerligt älskade
underbart vackra kära ...

... Något som skänker 
mig känslan av att få
behålla dig nära ...

... en liten stund till
under nattens mörkaste timma
alldeles innan dagen gryr
då jag stundom lyckas
få tiden att stå still

Vet inom hela mig
att du önskar att jag
ska gå vidare i mitt liv
vare sig jag det vill eller ej

utan dig ...

Men eftersom 
jag älskat 
och så ock ännu älskar dig
är min stund alldeles innan gryningen
något  jag vill 
fortsätta få ägna minnet av dig

ty det är i den stunden
jag finner kraft nog 
för att orka fortsätta utan dig

och kanske en dag 
öppna dörren till mitt inre
för någon annan som är ämnad
att älska och bli älskad av mig

Att veta att det är vad du önskar mig
minskar knappast den kärlek jag känt
och ännu känner för dig

och oavsett vad som händer
i mitt framtida liv
kommer minnet av dig
var något jag fortsätter 
vårda ömt inom mig
i all evig tid ...



 

 

 

 

____________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012

Idag 2020 finns åter den dig
som är ämnad för mig nu och inför framtiden
här hos mig - Och! Så innerligt jag älskar dig, 
min älskade underbara finaste C.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-12-02 19:41



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Finstämd och känslomättad bild.
2020-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP