Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtans brev

Längtan är en hand

som den egna handen minns

 

en blick en vårdag i Uppsala

när flickan utan namn

 

cyklade fort runt gatuhörnet

och skrattade åt solen

 

 

Nu är det december

och dags att minnas rösten

 

som talade om havet av timjan

i grekiska berg

 

och hon som sjunger karaoke

ihop med de stora arenornas stjärnor

 

och lever sitt liv i stillhet

nära evigheten och köksbordet

 

 

Längtan är en mås i skyn

en katt vid brasan

 

och jag öppnar ditt brev

och välkomnar världen

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-03 12:04



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Yttre och inre resa i ett. Brevet avslutar vackert.
2020-12-04

  Nils-Robert
Poesi om vardagen när den är som bäst
2020-12-03

  Kajan VIP
Poesi om en vardag med blick (och respekt) för allt det som bygger ett liv och därför mycket fin poesi; små pusselbitar som ger en hel bild/känsla.
2020-12-03

  DominiQueen
Sååå vackert, vilka längtansvärda, sköna bilder Du målar upp.
Tack
2020-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP