Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flytande jag

 

Det var en dimmig måndag morgon förra hösten som jag för första gången kom i kontakt med mitt flytande jag. Det var ingenting jag märkte direkt, det tog en stund innan jag uppfattade att jag gled in i ett annat tillstånd och kände att jag kunde "flyta". Alltså inte flyta fysiskt utan mentalt. Och nej, jag hade inte tagit några droger eller druckit alkohol. Det här var nåt helt annat.

Mitt flytande jag förklarade att alla människor har ett statiskt jag och ett flytande jag men endast ett fåtal människor lyckas med att komma i kontakt med sitt flytande jag. Hur kommer det sig att jag har lyckats och vad är det för mening med att flyta, undrade mitt gamla statiska jag. För det första, måste du vara över 50, vilket jag är och för det andra måste du grubbla tillräckligt mycket tills du bryter dig igenom "dammen" och kommer in i ditt flytande jag, sa det flytande jaget. När man en gång har gjort det finns det ingen "damm" längre och man kan lätt skifta från sitt statiska till sitt flytande jag.

Väl i flytande jag blir allting lättare. Det blir lättare att tänka, framför allt. Man känner sig friare, tankarna flyter, man känner sig aldrig begränsad eller låst som man annars kan göra i sitt statiska jag. Det bästa är att man kan kommunicera med andra flytande individer med hjälp av tankeöverföring. Nu ska jag flyta vidare. 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Onomatoprofet VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-11 17:58



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Fan va skönt !
2020-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP