Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Text i Repris, från 2011 om De Tolv Lärodjuren, som icke ingick i någon av mina adventskalendrar genom åren, men likafullt tillkom i december då (med blott ett o annat ord omstuvat här)


Glugg 3 : Älva Älgskogs Lärodjur Om Tomten

 


Älva Älgskog :

Joho, alla mina älskade djur!
Då ska vi höra hur det har gått med uppgiften...
Två rader vardera var det.
Vad tror ni om Tomten egentligen?





Fårever Bäver :

Om tomten inte hade funnits
skulle vi fortfarande trott att människorna låg bakom allt.



Rudolf Räv :

Han är smart som väntar ett år mellan varje gång -
då hinner man aldrig tröttna på att skaffa allt (som tomten borde gjort).



Ragnar Rådjur :

Hur hela skogen fylls med SNÖ - det tycker jag mycket om!
Tomten har gott om ljusa idéer i sitt varma hjärta.



Merlina Hermelin :

Nåväl, tomten kan trolla fram de flesta saker, nötter o sånt
men det blir liksom aldrig man får någon ny förmåga.



Gerhard Grävling :

Den djäveln har lagt beslag på mina grytgångar
bara för att få utrymme för alla julklappar!!?!!



Björn Getabocken Berg :

Ballt med skägg som växer ned ända från molnen!
Många änglar hänger och svansar sig i det.



Irene Reindeer :

I remember when Santa took us to the rain forest one christmas,
not so much snow then, but we got many exciting creatures to give our love to.



Råtta Trollerot :

Snören och papper knaprar jag upp före han hunnit blinka knappt;
så den jubelidioten måste slå in allt igen och igen....



Ernst Nerz :

Älskar Tomten varje timma
liksom Fröken lärt oss rimma

 

Gris Granris :

Jovars, jag har fått en massa sköna madrasser å annan skit!
Var'e en rad till??

 



Hare Rama :

Allt som vi ger varann har Tomten redan givit.
Universum med dess väsen är skapade av honom.



Erika Ekorre :

Jag samlade på tomtar förut
men de tog slut hela tiden...

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-03 17:11



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Klar favorit bland dina kalenderluckor, so far....
2020-12-04

  100apor
Gillar Björnbockens tankebilder som bäst. Och "Irene" grävde smilgropar!


Polaren Pers Papegoja :

Tomten gav bort mig i present -
blev returnerad till nordpolen...
2020-12-03

  Solstrale VIP
Erika ekorre är makalös... Gillar hela konceptet! :))))
2020-12-03

  Nanna X
Jag tycker Bävern tar priset för mest filosofiska kommentar!
2020-12-03
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP