Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


@ Ingår i "Litterära brottstycken" (512) /Sten Wiking


MÖRDANDE SJÄLVBIOGRAFI

Den nederländske Richard Klinkhamer
(1937-2016) var brottsförfattaren som
inte bara beskrev sitt brott självbiografiskt
utan även översatte det i praktiken,
där han verkligen mördade den han
älskade mest, innan hon mördade honom,
så 1991 försvann klinkhamers fru spårlöst,
och som Klinkhamers intelligens bedrog
polisen, kunde de inte binda honom till
mordet.

Hans ö-kända mytomani fick tydligen
fritt spelrum både i dikt och verklighet,
som sammanvävdes till en verklighet
som var alltför otrolig för att vara sann.

Ett år efteråt stegade klinkhamer in
till ett bokförlag med manuskriptet
kallat "Köttfärsdagen" vilket ansågs
för makabert, grymt och osannolikt
för den holländska läsekretsen,
med dess olika beskrivningar på
hur han mördat sin egen fru.

Som självbiografisk bekännelselitteratur
kunde den med tiden användas
i polisens utredningsarbete,
varvid Klinkhamer dömdes för mordet
2001.

Klinkhamer lär tjänat en förmögenhet
på sin självbekännande biografi med
mord som insats.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 388 gånger
Publicerad 2020-12-03 19:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP