Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemfärd

Plötsligt upptäcks att tiden har krympt
som bägarlav torkar till knappt någonting
där du lagt den på fönsterbrädan
och bordet med rispor i furu
från barn, kanske hundratals
eller tre eller färre
ett arkiv över återstoder
och vid kudden ringlar hennes hårstrån ännu
hopnystade till en guldröd bäck
dina fingertoppar följer flätan
ner mot skuldrans skeva ärr,
mot ryggens tunna fängsel




Fri vers av Grävling
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-03 20:56



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
"Hon har fått hembud" sa man förr när någon människa hade avlidit. Din dikt påminner mig om denna vackra fras.
2020-12-05

  Lustverket VIP
Mmm... känslor. Du fångar känslor.
2020-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling