Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul i kollossalformat

Kan inte få nog av
julens olika bestyr
mera ska det vara
av allt som smäller
tomtar av kottar
att hänga i granen
glitter som sprakar
och smällkarameller

Kan inte få nog av
julens eskapader
granarna som knycks
när bara tomten vet
spänning i luften
önskelistor till barnen
om de har varit snälla
bara hårda paket

Kan inte få nog av
julens alla sånger
bjällror som klingar
trummor och gitarr
räven som raskar
där isarna ligger
dansen kring trädet
med stickande barr

Kan inte få nog av
julens alla läckerheter
äter med behag
gröt och bakad skinka
choklad och knäck
och kola som rimmar
grisar med mintsmak
tomtar som vinkar

Kan inte få nog av
av julens roligheter
barnens glada ögon
när juleljusen lyser
banket på dörren
när tomten anländer
gröten på trappan
där julnatten fryser

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 291 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-15 06:51



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
härlig rytm och rolig juldikt att läsa (ellrt att sjungas till musik för den som det kan!)
- i övrigt så reflekterar jag precis som Lena Staaf !
2020-12-15

  Öknens Ros VIP
Härligt komponerad juldikt!
2020-12-15

    Lena Staaf VIP
Blir härligt mätt av din fullproppade juldikt. Men ändå en liten oroskänsla på lut: Måste det vara så här mycket? Tänk om det ändå inte är nog?
2020-12-15

  AiA Maria den fria

Alltså...det här ljuder det en ljuvlig julkomposition i mina öron

Tack!


2020-12-15

  Lars Hedlin
En text som mycket väl kan tonsättas!
2020-12-15

  Feliaxel VIP
Mycket jul I dina rader
2020-12-15

  Kungskobran VIP
Alla våra fina jultraditioner i ett koncentrat, låt oss bevara dem
2020-12-15

  Kungskobran VIP
Alla våra fina jultraditioner i ett koncentrat, låt oss bevara dem
2020-12-15

  Maria Sundelin VIP
Får vibbar till Adolpsson och Falk
2020-12-15

  Solstrale VIP
Du skriver fram min julstämning på topp!
2020-12-15

  bibbi ahrnstedt
En härligt diktad hyllning till julen, fin närvarobeskrivning
2020-12-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO