Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till det oupplysta.




Vet jag någonting?

Borde jag veta
Någonting?

När allt kommer
Omkring


Och vad är den där
Coronan alla
pratar om?


Jag fattar ingenting


Står här bara överst i
en beryktad herrgård


Och knarrar som den
Antika dörr från 1700
-talet jag är.


Öppnas och stängs
Dras fram och tillbaka
efter andras behag

Men en dörr är alltid
ett skydd att stänga
ute obehagligt drag


Längtar till de sirliga
Franska uttalen och
Ljusmöten med musik

Strömmande ur en cembalo
Med hjälp av fröken Silverskölds
flinka spetsbeprydda fingrar

Och doften av sorg från avlidna
i krig pest och hungersnöd


Nu är allt så mänskligt talat tyst
Med ljud från konstiga maskinerier


Och rädslan för den där mystiska
Coronan


Var det bättre på den gamla
goda tiden?

Men inte lika otvetydigt vagt
som nu?


Vad vet jag som bara är
en simpel gammal dörr
Från förr. ..













Fri vers av Sefarge VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-04 16:09



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Låt dörren knarra på
säg till var skåpet skall stå
då blir allting bra
tack skall du ha
för allt det fina
som du dikta

2020-12-05

    Lena Staaf VIP
Att vara en gammal dörr kanske inte är så tokigt ändå. Att ha en framsida och en baksida, att kunna släppa in eller stänga ute. Och knarr är väldigt trivsamt. Att kanske Corona glider in genom nyckelhålet är nog något man måste acceptera. Lite handsprit på dörrhandtaget så ordnar det sig.
2020-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP