Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidens elektronik får känslorna att svalna, eller brinna i tillgänglighetens verklighet.


I väntan på kärlekens svar.




Eldbollen glöder i skiftande hetta.
Likt solens centrala del av jordens tankesätt.
Årstiderna skiftar ej då tiden är kommen, trots väntan som får hettan att svalna.

Liggandes i dagarnas evighet där susen gör sig förbi,
får tankarna att stanna,
väntandes på vishetens ljus.
Hoppet om vishetens muntra besked att låta tryggheten göra sig besvärlig i ett kapitel av trötthet.

Saknaden är likt längtan av doftens ork,
som sakta dovas av tidens hjärtlöshet.

Lungor fyllda för att flyta på land,
gör sig bekanta med ballonger som ej kan flyga någonstans.

Likt en borttappad docka på vägens kant, livlös och saknad av ett minne som en gång var sant.




Fri vers (Fri form) av envardagstanke
Läst 112 gånger
Publicerad 2020-12-04 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

envardagstanke