Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orion

Vad gör du när dagarna blir kortare
när steget blir tungt,
en del av själva marken
när stjärnors ljus är för starkt
att se
när himlavalvet trycker mot din hjässa
likt en krona av järn
när luften inte räcker
när hem är ett mörker i mörkret
bara lite ljusare
när du lutar dig ut genom fönstret
en dag ska vi vara under stenar
likt stenar, mata träden
ändå finns det ingenstans
jag hellre vill vara än här
här på månfälten
under kalla Orion




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-04 21:30



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Du gav med dina ord både bild och en väl erfaren känsla. Bravo!
2020-12-05

  Kungskobran VIP
Även tuffa miljöer kan vara ett hem.
Fint skildrat av dig
2020-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP