Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lång rimvers om människans misslyckanden

Jag undrar sa flundra om gädda är en fisk,
men jag undrar inte om världen är frisk,

snart har alla nationer och länder gått i konkurs
vi har gjort slut på vart enda resurs.

Moder jord slår tillbaka hårt och skoningslöst
för vi har behandlat henne hänsynslöst.

Vi har förstört allt mellan himmel och jord,
inte alls lyssnat på varningens ord.

Moder jord har bönat oss och bett om nåd
men vi människor bara följer en viss röd tråd

tjäna stora pengar och skövla allt som finns
ja det med massor av idiotier hinns,

allt blir fel på mark, hav och i atmosfär
men tänk att vi oss aldrig verkligen lär.

Vi vet ej vad våra handlingar får för konsekvenser
trots alla våra erfarenheter och kompetenser.

Vi har skapat elände sjukdomar och död
för att vi haft tid och energi i överflöd

nu får vi människor betala med vårt liv och blod
och detta skriver jag med stort vemod.

Men kampen mot allt det onda som sker
ger mig bara krafterna mer och mer,

att ställa mig upp på barrikaden och skrika,
detta gäller oss alla både fattiga och rika.

Vi måste nu ställa oss upp som en enad skara
och inte låta det som sker bara vara.

Våra liv är det vi värnar mest och vill behålla,
så nu är det dags att till problemen oss förehålla.

Som en enad skara kan vi hjälpas åt minsann
men vi måste starta med att värna om varann.

En otäck osynlig fiende det skapats i vår värld
och den vill gärna ha vår kropp som värd.

Men låt oss sätta stopp för denna hemska kraft
den värsta vi på århundrandet haft

Låt inte Covid 19 slå undan benen på oss alla
nej vi ska inte med detta viruset falla

lyssna på råden om att hålla dina händer rena
då kan inte det elaka viruset skena

håll också avståndet till varandra
då smittar vi inte några andra

och att använda munskydd också
när du bestämmer dig för att ut gå,

och till syvende och sist bör vi tänka på
att vi alla här på jorden är väldigt små.











Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-04 22:55



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Allvarsamma ord, men nog så viktiga. Att bekämpa pandemin är prio ett.
2020-12-05
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP