Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mahayana i Norr

Med två liv
på 100 mils avstånd
befrias jag i Norr
från den jag tror
att jag tror jag är,
med lejonparten
av det persontypiska
i Syds krypta;
jagnadens klampor
öppna som sommarfönster
i Norrs väldiga vidsyn

I Syd; konsolidera ursprung
och otillgänge,
utan insyn, hänsyn;
snubbla runt i mig själv,
som jag varit;
insvept i bokhyllen
och ljudkulisser

men späda i Norr;
blanda ut,
vila mig
från mig,
med Syd som minne,
en gammal dagbok,
att läsa på plats

Är Norr min skidtur
in i Hades, i friskluft
och stjärnströddhetens vinter;
mitt tunga, inbodda Hittills avskilt
i Syd?

Extremismen en sydlig karaktär;
den vida acceptansen i Norr?

Hinayana i Syd,
Mahayana i Norr?




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-05 13:03



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Intressant tanke! Översatt till svensk religiositet och kultur är väl tendensen den motsatta?
2020-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP