Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JÄMVIKTENS POESI

Ju snårigare dikt som presenteras,
dess mer spekulativ blir innebörden.
Om inte dess idé accentueras,
kan tolkningen bli satt som krokben för den.

En ordanhopning utan tydlig riktning
är nästan hopplös att förstå som viktig.
Upplevelsen av dimmigare diktning
gör kommentatorn vimsig och försiktig.

Å andra sidan ger ett övertydligt
poem ej mycket att fundera över.
Applåden applåderar det som prydligt,

att tolka är ju inget man behöver!
Summa summarum blir att ha balansen
i dikten mellan fantasin och sansen.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-05 16:53



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Så bra funnet i dikten som är välformulerad och intressant
2020-12-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så nätt skriven
pennan väl driven
hur orden ska bollas
så ej allt ska nollas
för oss skrivarliven!


2020-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP