Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2011 och tidigare


Här ligger jorden

Abdij
Klosteroas eller ödemark
heliga berg eller spökbo

bönens och arbetets arv
leva med det förflutna
förlidna
att gå i svarta kåpor
som en påminnelse om hur allt ska gömmas och glömmas i Guds svarta, ömma,
mörker

om alla som lidit före

Nardus
”Kistan, som dras av två andar genom luften,
innehåller en ärad relik
den förs genom staden i procession
under folkets överinseende
en elfenbensplatta från sjätte århundradet”

Athos
Det fanns för få begravningsplatser så munkarnas ben grävdes efter tre år upp igen och samlades här. Somligas levnadshistoria står skrivna på deras skallar.

Bysans
människor som streckade linjer genom tidevarven
när tiden går fort kan man urskilja konturerna som hastigast innan de försvinner
förgångna, förgås
de har gått före
det finns en borggård, en
juvelbesatt port, ett kristusmonogram
och en praktfull trädgård.
där är tomhet nu. vi ser linjerna i ögonvrån. ett nytt lager - vi är slarvigt kalkerade




Fri vers av Katasterismi
Läst 65 gånger
Publicerad 2020-12-05 23:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Katasterismi
Katasterismi