Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Kärlek i ovädrens tid

Kärlek detta uttjatade ämne?
Har beskrivits och besjungits till leda skulle jag vilja drista mig till att skriva.
Läste en gång signaturen gubbstrutten som skrev följande. Folk säger att de är kära när de i själva verket enbart är kåta. Ungefär som om kåthet skulle vara en känsla mindre riktig att ha. Kåthet är ett ord som skiftat betydelse under århundradenas gång. Ursprungligen, har jag läst mig till, låg betydelsen snarare åt levnadsglad.
Kärleken är en hjärtats förförelse och ett kroppens slaveri. Likaså kan kärlek jämföras med en åsna utan betsel. ja ämnet har sysselsatt mänskligheten alltsedan skrivkonsten utvecklades. Kär och galen är titeln på en bok som en skrivarvän fått publicerad.
Men nu är inte människa människa inte för inte om hon inte skulle lyckas med att pervertera detta i grunden fina med att homosexualisera och pedifilisera. Man kan tycka vad man vill om dessa sexuella varianter. Jag tänker i mitt stilla sinne det finns alla varianter i vår Herres hage. Mer som en variant på live and let live. Så länge som jag inte sårar andra vill jag själv inte bli sårad. Vänlig men bestämd är mitt motto genom livet.
I Västmanland hörde jag ofta människor säga. Det finns folk till allt.
Sedan måste man vara klar över att det finns ett annorlunda själstillstånd som kallas förälskelse. Och det är faktiskt livsfarligt och då blir man en åsna helt jämförbart med att sig en sil. Förälskelse en sinnesförändrande drog men som alla rus går den över i sinom tid.
Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-05 23:30Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du beskriver en drog starkare än kokain och mer livsfarlig än kovid 19/Corona, att bli förälskad kan "vända upp och ner" på allt.
2020-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP