Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En människas nakenhet

 

 

sedan Adams och Evas dagar

då de bröt mot Guds lagar

har människan skylt sin lekamen

Det var då Gud uppfann skammen

 

att blotta alltför mycket hud

då ropar vissa människor Förbjud!

ty nakenhet är ett tabu

var det förr och är så nu

 

naket på tavla kallas kultur

det vete gudarna hur

detta ej anstötligt är

anses ej alls prekär

 

dock människor trotsat Gud

och visat all sin nakna hud

i Sodom och Gomorra, hu!

vad var det de gjorde nu?

 

nakenhet kan vissa besvära

vill ej va' alltför nära

man får tänka på integriteten

för anseendet och publiciteten

 

till syvende och sist

vad bryr sig en nudist

där är nakenhet frihet

från trångsynta dekret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-12-06 13:00



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Om det är folktomt kan man ju bada naken. Det är skönt, och ingen tar anstöt.
2020-12-07

    Lena Staaf VIP
Nakenhet hänger ofta ihop med sexualitet. Inte väcka den björn som sover kanske är tanken. Därför får barn gärna vara nakna på en badstrand men inte vuxna.
2020-12-07

  Bodingen VIP
Naken i Norden, fy så kallt.
2020-12-07

  BenGust VIP
Om pandemin pågår alltför länge kanske vi börjar fya så fort hud närmar sig. Vi blir helt enkelt rädda för fysisk närhet.
2020-12-06

  överlevaren VIP
Tål att tänka på....
2020-12-06

  ULJO
Det mest naturliga är onormalt. Varför.
2020-12-06

  AiA Maria den fria

Tänkvärt!


Reflekterar över att naturligt för många tycks vara onormalt ...


Tack!
2020-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP