Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Pepparkakans flykt

Så brunbränd och fin
på plåten han blir till
en pepparkaksgubbe
har svårt att ligga still

Han gräddas mitt i ugnen
med hjärtan och grisar
om man är riktigt sugen
man gärna honom spisar

På magen en knapprad
så blir han ganska flott
fem söta små korinter
som också smakar gott

En hatt upp på hjässan
och gubben blir stolt
från plåten han hoppar
och gör en cirkusvolt

Vid ljustärnans bullar
står han stor och rak
en lyckosam förening
av julens goda smak

På fatet där han ligger
han många blickar får
att han är ett unikum
nog många det förstår

Kanhända får han dansa
med gummor i sin hand
och hänga i ett fönster
på rad i jul rött band

Om han är riktigt snäll
så blir det som han vill
ligga på ett kakfat
och bara finnas till

Han vill ej smakas av
innan dagen skymmer
till pepparkakans land
han med vänner rymmer

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 648 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-07 07:00



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Gott...och har man väl börjat smaka, så vill man inte sluta äta...:-))
2020-12-27

  överlevaren VIP
Smakrika ord!
2020-12-07

  Solstrale VIP
Underbar pepparkakskavalkad eller karneval, mycket omtyckt av solen och alla små strålarna!
2020-12-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Pepparkaks text
att smaka på då...
Du bakar som få
så smaken blir kvar
länge och blir kanske
julens örhänge!

2020-12-07

  Feliaxel VIP
Mycket julkänsla i dina rader
2020-12-07

  Öknens Ros VIP
Kul om pepparkaksgubbes liv!
2020-12-07

  Kungskobran VIP
Härlig juldikt, vi komma vi komma...
2020-12-07

  AiA Maria den fria

Förnimmer julens dofter
o att fånga dagen.


Tack!
2020-12-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en go liten gubbe från Pepparkakeland!
2020-12-07

    Lena Staaf VIP
En levandegjord pepparkaksgubbe!
2020-12-07

  Maria Sundelin VIP
Småsöt
2020-12-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO