Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlös längtan

Vinden
vrider och vindlar
genom outforskade skuggskogar
viskar längtande
hungrande
från utsvultna utposter
i hjärtats tassemarker.

Det enda språk jag förstår helt
är hudens.
Den är full av hemlös längtan
efter det språk som spräcker hinnan
mellan mig
och världsalltets hisnande djup.

Arla i urtid
fanns längtan.

I begynnelsen
fanns smekningen
mötet
sammansmältningen.
Därur växte världen
som en svävande zygot
som ett foster
i universums rödskimrande livmoder.

I den skapelsesång som ännu klingar
genom oss alla
viskar längtan sina tysta ord:
härd, händer, helighet.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-06 22:55



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Samhörighetens lov över tid, en förhoppning om väsentlighet och tillhörighet. Att hoppas på och påminna sig om.
2020-12-08

  Burn

Du är väldigt mycket inne på det mest centrala som finns, som jag nämner som en liten omskrivning av en strof ur denna fina text:

Arla i urtid
fanns Närheten.

Något som det efterföljande stycket i texten storligen exemplifierar.

2020-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP