Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ju äldre man blir

desto påtagligare blir döden för varje dag som går
Den som ständigt är närvarande för en, då ens jämnåriga
vänner dör som flugor emellanåt
I perioder
Cancer och droger och all möjlig skit
Inte mycket man kan göra åt då många av dem inte har
varit tillräckligt rädda om sig
Synd kan tyckas eller så är det livets gång eller ödesbestämt
Det är bara att picka och välja något av dem
Så ju äldre man blir desto mera tänker man på döden
utan att för den delen prata öppet om det med andra
Det är väl något som man håller inom sig själv, antar jag
då man inte känner sig så ung längre
Och inte gör Corona krisen det mycket lättare detta år
Men i vilket fall som helst är det bara att ta och gilla läget
och hoppas på en bättre morgondag
Vad annat kan man göra?!

Ju, äldre man blir!

Ken Cassel
7/12-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-07 13:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel