Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det jul

 

hon tänker på sin familj

mamma, pappa

lillasyster, lillebror

hon är långt hemifrån

i ett land där hon inte förstår språket

 

ingenting blev som hon trott

lovad ett arbete som inte existerade

tvingad och hotad att sälja sig till män

unga män, gamla män

alla villiga att betala för sex

 

män som fick henne att känna skam

män som luktade gammal urin

män som var hårdhänta

män som såg henne som en kropp utan känslor

en kropp att nyttja och utnyttja

 

vad skulle familjen säga om de visste?

skulle de förstå och förlåta?

tänk om hon aldrig skulle komma hem igen!

tanken på det smärtade henne

 

så här nära jul hade hon många kunder

gifta som ogifta

alla lika hungriga på en stunds sex

efter ett pass var hon färdig att ramla ihop

 

i lägenheten hon delade med andra

fick hon en stunds vila

någon av de andra hade tänt ett ljus

hon såg in i lågans varma sken

och i tanken var hon hemma igen

med dem hon älskade

sakta rann varma tårar nerför hennes kind

en jul på gatan väntade

 

 




Prosa av Öknens Ros VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-07 15:24



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Bedrövligt att det får fortsätta år efter år.
2020-12-08

    Lena Staaf VIP
Berörande skrivet om en hemsk verklighet. Hur kan någon försvara detta?
2020-12-07

  Kungskobran VIP
Det finns bara två ord för detta. FY FAN!
2020-12-07

  Sparvögat VIP
Sanningar i dyster skepnad som är förkastligt men som måste
fram i ljuset ...
Borde ej få finnas vissa mäns rovdrift på utsatta kvinnor!
2020-12-07

  angela Täubert fd Jansson VIP
Mycket levande beskrivning, och tyvärr en situation som är vanligare än vi förstår (tror)
2020-12-07

  Solstrale VIP
En verklighet för många unga flickor och pojkar i vårt eget trygga Sverige tyvärr... Dina rader smärtar men vittnar om vad vi inte vill ge till våra medmänniskor, vi beklagar oss, vi demonstrerar, och protesterar, trots lagar och trots rättsväsendet ska motverka och staten förebygga så är detta ändå en "också verklighet"...

Du skriver värdig, berörande och autentiskt! Om ett så svårt ämne och livsöde! Tack för du lyfter problem med en sådan respekt för individen!
2020-12-07

  ULJO
Bedrövligt att kvinnor ska utnyttjas på ett så vidrigt sätt.
2020-12-07

  Marita Ohlquist VIP
Hon kom till vårt land
för att få ett bättre liv
men skändas och förnedras
som männens tidsfördriv!

Bra skrivet om, dessvärre, mångas bittra erfarenheter.

2020-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP