Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BONSAITRÄD


Vad finns mera trist än dessa rynkor
som i själen finns
där det inrökta inkrökta jaget gömmer sig
inkorsetterad välpaketerad
bland dogmer och krav
Varför har vuxna blivit tuktade små träd
där jaget kvider och förtvinar

skolan förvandlar och stjäl vår fantasi
och våra drömmar
skolan gör oss till produktionsenheter
50/ 50 vore inte mer än rätt
och ett betydligt trevligare sätt
ansvar och barnasinne blandas i kärlet
skakas om och människan
lyckligare genom livet vandrar
utan skavsår på hälen och själen sin

har någon tänkt på hur många hopplöshet känner
och dövar pulsarna som bränner
de jagar efter något de glömt
något som i minnet de drömt





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2020-12-07 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP