Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tokroligt eller bakvänt

En skörd vänskap
partnerskap och moderskap

enkorn, nyponskal och råg
mald med handvevad stenkvarn

blandar in välmatad surdeg
täcker med linne och låter vila

70 salta år har jag
av sagokraft
och vardagsverklighet

och allt jag tagit miste på
och velat handha
trots allt

ärkeänglarna underhåller
förfäder och mormödrar
och vem som än vill tillhöra

efter nattens vila
i pärlskimrande vördnad
möter degen min knådande iver

Fader vår
till bords
med Jesus
älskar alla barnen
mig
min man
Buddha och Mohammed

alla vill vi ha mycket fluff
men det blir nix
tyvärr
degen faller ner

mer vitt mjöl
färsk jäst
en extra timmes jäsning

ugnsvärmen är hög
men inte degen

ugnsvarmt bröd tas ur ugnen
degen blötes upp, ägg blandas in
saffran, socker och nötter
och skjuts in i ugnen, igen

resultatet blir en gröt
- en riktig sötgröt

jag rekommenderar att den avnjutes
med grädde och kanel






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-07 19:43



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh vilken härlig ton här. Tänker att diktarjaget skulle baka men det blev en gröt. Spelar liksom ingen roll. Så glad ändå. Superbt!
2020-12-09

  ULJO
Så det kan gå
2020-12-08

  lila fjäderblomman VIP
* LER * när jag läser, du verkar vara ett proffs på att finna ut nya möjligheter-oavsett! Låter spännande med mjölkvarnen!
2020-12-08

  Solstrale VIP
Härligt berättat, liksom med skräddaren, det bidde ingen kostym...
Gillar det hela då bak ing ligger för mig, så jag ser frustrationen och glädjen i att hitta vägen till en lösning... Härligt med stenkvarnen ...
2020-12-08

    Lena Staaf VIP
Jag tror det blev gott!
Att se möjligheterna och inte hindren.
2020-12-07

  Kungskobran VIP
Så kan det gå
men det blev bra ändå
2020-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP