Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det räknas

Det räknas på radion
det räknas på TV
och i tidningar
och på internet.

De räknar de som dött
de räknar offren
för det nya coronaviruset.

Till sommaren har de räknat
över femtusen döda
de räknar varje dag
på radion
räknar de.

Femtusen döda
i ett rike
där det dör nittiotusen per år.

De dör av hjärtinfarkt
de dör av hjärnslag
de dör av trafikolyckor
och av cancer.

Nittiotusen döda per år
men de brukar inte räknas på radion.

De är inte alla som räknas.




Fri vers av Pär Dunge
Läst 662 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-08 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pär Dunge