Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Modern midvinternatt

Midvinternattens vind är mild
som ett lock ligger dis och dimma
Många glor på skärm med rörlig bild
innanför fönster täckta av imma

Snön, den lyser med sin frånvaro blott
och månen den lyser ej heller
Överallt är det slaskigt och vått
Ty molnen ner små droppar häller

Ute i mörkret ses ledlampor gnistra och glimma
och många konstgjorda tomtar i rödaste rött
Dock inga människor syns denna sena timma
Ty Coronan har ju allt nöjesliv förött

Alla kurar hemma, i sin egen vrå
gör sitt bästa för att glädjas och mysa
så att de julefrid och fröjd kan få
och slipper att börja frysa och nysa
för tanken på Covid får alla att rysa



 

 




Bunden vers (Rim) av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-08 09:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken rimsmed du är! :)
2020-12-14

  Njord
Inte mycket att glädjas över just nu men det kommer bättre tider, Hoppas vi! Snygga rim.
2020-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP