Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så var det klart!

Skönt tillbakalutad
medan förtroendeingivande
kvinna med stadig hand
borrar en käktand
i tre delar
och drar ut
tre rötter

frammanar Simas leende
för hon tänker på mig
hon satt här före mig
har gått igenom
detsamma som
jag nu
samma procedur

Botan lockar med härlig
hålig lönn från Iran
har aldrig sett den förr
men ny kryper jag in
och hålls om
Sima, vad nu -
också du är från Iran!

tandmakeriet är klart
uthärdat och betalt
- brukar gå vart 20:e år
men har tänkt om
jag kommer igen
redan om tio år
om jag får!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-09 15:50



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Skönt att ha det gjort!
2020-12-10

    Lena Staaf VIP
Så fint! Det plågsamma men nödvändiga och med en glad och förhoppningsfull avslutning.
2020-12-09

  Kungskobran VIP
Sist jag var där
höll jag på att bli kär
hon smekte min mun
med känsliga händer
det är så man tänder
fast det bara är tänder
2020-12-09

  ULJO
Huuuuu för tandläkaren
2020-12-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om tandläkarbesök, allvar och humor i skön förening!
2020-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP